私はトーストは、西洋の「どんぶり」だと思っています。 なので、主人に、たくさんの西洋どんぶり、つまりOn the toast オンザトースト を作ってもらって、もうすぐ本にしたいと思っています。 冷たいドンブリが美味しくないように、トーストも冷たければトーストではない。 そして、アイデア次第で、豪華になるのがトーストです。 色んなものを上にのってけて楽しめます。 日本の人々って、寂しいトーストしか知りませんよね。 でも、うちの主人のトーストは最高。 基本は、卵 オンザトースト! 昨日は、目玉焼きとベーコンとトマト On the toast でしたが、 今日は、スクランブルドエッグ。 これは、いえ、これも、結構難しい。ぐちゃっとなったり、ぱさぱさしたり。 主人のは、Just right or Spot on ピッタリはまっているのです。 簡単なように見えても、このスクランブルドエッグは結構難しい。 コツは?と主人に聞いたら、ドライになる前にスクランブル(かき混ぜる)のを止めること。 もちろん、主人は、温めておいた皿に、バターを塗ったトースト(これもまだ暖かいうち)を 用意して、それにスクランブルドエッグを乗せる。
Rice 3 cups Wild rice 1 tablespoon Cinnamon Pinch All Spice Pinch Chilli Powder Pinch Pine Nuts 1 tablespoon Chopped Parsley 1 tablespoon Sultanas 2 tablespoons Zest of 1 lemon If you want a big lemon hit – add a tablespoon of juice Pepper and Salt To taste
Sausage Kebabs (6 sausages will make 6 good-sized kebabs) Sausages 1 per kebab – use favourite sausage; spicy sausages are good for this Tomatoes Cherry or grape tomatoes Haloumi cheese Or similar any grilling cheese – cut into 1 to 1.5cm cubes Spring onion Cut into 4 lengthwise – about 3 to 4cm long Bell pepper Green, red or both – cut into strips about 0.5com thick
Olive oil
Method: Squeeze sausage in the middle and twist to make two sausages then squeeze and twist again to make 4 from 1. Cut through the middle and fold the two little sausages. If using bamboo, soak first to prevent burning.
Then load the skewers in any order such as: Doubled up sausage Cherry tomato Spring onion (a quarter of an onion should be enough) Strip of capsicum Cherry tomato Doubled up sausage
Drizzle with olive oil and cook in fry pan or on bar-b-que
Note: Add any other favourite and leave off anything you don’t like. Add extra of anything if you’re favourite.
If you prefer to serve with a green leafy salad instead of the rice, try this for a sauce: Mix 3 or 4 tablespoons of good olive oil, the zest of 1 lemon as well as 1 to 2 tablespoons of lemon juice, 1½ tablespoons of chopped fresh parsley, a pinch of sea salt and some ground pepper.